Trons

“Ja fa ratu que remenen mobles per aquí dalt”, deixa anar. S’ha aturat un moment de l’exercici de cada dia i ho ha dit a la noia asseguda a la vora del camí, que rumiava abstreta de tot. L’home, molt xiroi, primer l’ha espantada. Però quan ella ha baixat a la Terra ha dissimulat i ha intentat respondre de la millor manera perquè no es notés l’ensurt. L’home, d’uns 70 anys però en plena forma, ho ha notat i ha insistit: “ja fa ratu que remenen mobles per aquí dalt”.

Alhora ha assenyalat amb el bastó cap al cel. Estava ennuvolat i tronant de feia estona. “Sí que sembla que plourà” ha a aconseguit vocalitzar ella, allà asseguda. I amb aquella naturalitat que només es troba a les persones de cor alegre, l’home ha seguit comentant la jugada. “Ara en vinc, de dalt de tot del camí, i porta tota l’estona tronant, per cert, que l’han deixat molt bonic aquest camí antic de les vagonetes. I ara es veu que el volen enllaçar amb el camí del ferro que va cap a Olot i es podrà arribar fins a Sant Feliu de Guíxols”. La noia assentia i responia amb poques paraules. L’home, després d’uns minuts, donava la conversa per acabada, s’acomiadava i seguia amb la passejada.

Ella, mentre tornava cap a casa, cap allà on els núvols eren més negres, sentia, de lluny, que l’home trobava uns coneguts i els deixava anar un “ja fa ratu que remenen mobles per aquí dalt”.

Quant a nuriaventura

Periodista - journalist.
Aquesta entrada s'ha publicat en Petites historietes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s