He vist ‘Victoria’

victoria

Acabo de veure ‘Victoria’. Feia dies que la tenia pendent, però em feia mandra. És per avergonyir-me’n: de vegades prefereixo veure una pel·lícula fàcil que no una pel·lícula bona. He vist mil vegades ‘Notting Hill’ (no vull dir que sigui dolenta). Però si ho penso mig segon, m’agradaria haver vist mil vegades ‘Ciudadano Kane’, per posar un exemple que ara m’ha vingut al cap i que potser no és el més adequat.
Doncs ‘Victoria’ em feia mandra, però avui m’hi he llançat. I ha estat la millor decisió del dia. Quan ha acabat jo estava d’aquella manera que et quedes quan una pel·lícula et toca: reflexionant-hi, buscant entrevistes al director i una mica de background de tot plegat. La petjada de moltes de les pel·lícules que tinc classificades en la categoria ‘fàcils’ s’esvaeix just quan acaben, després d’haver contestat el WhatsApp que m’ha arribat mentre la mirava. Es queden a la superfície. Passes una bona estona i passi-ho bé. Doncs ‘Victoria’ penetra una mica més porus endins.

La Laia Costa en té bona part de culpa. La història i l’ambient també. Al principi no sembla que la cosa pugui anar tan lluny. I menys quan no t’has llegit la sinopsi (cosa que m’encanta fer amb llibres i pelis). Ara potser sona exagerat, però és com pujar al Dragon Khan sense saber-ho. Primer a poc a poc i, de cop, acció inesperada. La pel·lícula s’enfila i un pla seqüència de més de dues hores es fa curt i no vols que s’acabi. Prometo que no volia que s’acabés!

La història té algun moment inversemblant, sí, però que sigui així també fa reflexionar. Sobretot crec que la gent de la meva edat, fàcilment poden entendre-la i pensar sobre aquest tema de la manca d’oportunitats o del desencantament en què et pots trobar arribat un punt de la vida.

També és fresca i crec que té molt valor que sigui una pel·lícula que s’hagi fet sense gaire ambició i amb l’anomenat poc pressupost. Segurament la mateixa idea a Hollywood i amb grans actors no hauria tingut aquest caràcter desacomplexat, valent.

En fi, disculpeu els cineastes que escrigui coses de cine sense saber-ne.

Quant a nuriaventura

Periodista - journalist.
Aquesta entrada ha esta publicada en Cinema, Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s